Fresubin Protein Powder - skład
5 g proszku (1 miarka) zawiera: 4,4 g białka, ≤0,05 g węglowodanów (w tym ≤0,005 cukru, ≤0,005 laktozy), 0,05 g tłuszczu ( w tym ≤0,004 g nasyconych kwasów tłuszczowych), 27,5 mg sodu, 60 mg potasu, 3mg wapnia, 12 mg fosforu.
Reklama
Fresubin Protein Powder - działanie
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Preparat nie zawiera glutenu, klinicznie wolny od laktozy.
Reklama
Fresubin Protein Powder - wskazania
Do postępowania dietetycznego u osób zagrożonych niedożywieniem lub niedożywionych, w szczególności o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko.
Reklama
Fresubin Protein Powder - przeciwwskazania
Dzieci poniżej 1 r.ż.
Reklama
Fresubin Protein Powder - ostrzeżenia
Podczas stosowania należy monitorować poziom potasu u osób stosujących dietę niskopotasową.
Reklama
Fresubin Protein Powder - dawkowanie
Jako żywienie uzupełniające: 2-3 miarki (=10-15 g), 2-3 razy dziennie. Przygotowanie: Preparat można dodawać do płynów lub różnego rodzaju posiłków, zarówno zimnych jak i gorących, słodkich jak i pikantnych (np. soków owocowych, mleka, zup, przecierów, kompotów, kleików). Dodawanie do płynów lub posiłków gorących (o temperaturze > 70st.C, ale niegotujących się): 1 a) Rozpuścić 2-3 miarki (10-15 g) preparat w niewielkiej ilości płynu (25-50 ml) o temperaturze pokojowej. 1 b) Dodać przygotowaną mieszaninę do 150 ml gorącego płynu lub 150 g posiłku bezpośrednio przed podaniem (max. 10 minut przed podaniem). Nie gotować podczas dodawania lub po dodaniu preparatu. Preparat nie nadaje się do gotowania. Dodawanie do płynów lub posiłków o temperaturze < 70st.C. 2) Wymieszać 2-3 miarki (10-15 g) preparatu ze 150 ml płynu lub 150 g posiłku.
Reklama
Fresubin Protein Powder - uwagi
Należy stosować wyłącznie pod nadzorem lekarza. Nieodpowiedni jako jedyne źródło pożywienia.