Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Specjalizuje się w pracy z pacjentem indywidualnym cierpiącym na zaburzenia odżywiania oraz chorobę Parkinsona.
Od 12 lat współpracuje z Ośrodkiem Leczenia Nerwic i Zaburzeń Odżywiania „Dąbrówka” gdzie zdobywała doświadczenie w pracy z osobami chorującymi na jadłowstręt psychiczny, bulimię i inne ED.
Jest autorką licznych publikacji popularnonaukowych oraz trzech książek dotyczących tematyki żywności i żywienia:
- „Polskie Superfood” ,
- „Dieta #hormony kobiecie i styl życia”,
- „Zdrowe ciało. Niski indeks glikemiczny”, „Dieta przeciwzapalna” wyd. SBM).
Prowadzi wykłady i warsztaty kulinarne dla dzieci i młodzieży. Edukuje również seniorów w ramach Uniwersytetów Trzeciego Wieku. Prowadzi szkolenia dla specjalistów z zakresy żywienia w zaburzeniach odżywiania.