Isomil - skład
100 ml preparatu zawiera: 1,68 g białka, 3,6 g tłuszczu (w tym 0,64 g kwasu linolowego i 59,18 mg kwasu linolenowego), 7,1 g węglowodanów, 90,4 g wody; składniki mineralne: 70 mg wapnia, 50 mg fosforu, 32 mg sodu, 76 mg potasu, 59 mg chlorków, 5,4 mg magnezu, 1 mg żelaza, 0,79 mg cynku, 47 µg miedzi, 10 µg jodu, 0,04 mg manganu, 1,3 µg selenu; witaminy: 75 µg RE witaminy A, 1,1 µg witaminy D3, 1,2 mg α-TE witaminy E, 8,4 mg witaminy C, 0,06 mg witaminy B1, 0,07 mg witaminy B2, 0,04 mg witaminy B6, 0,17 µg witaminy B12, 0,63 mg niacyny, 9,9 µg kwasu foliowego, 0,5 mg kwasu pantotenowego, 5,5 µg witaminy K1 oraz 4,5 mg tauryny, 1,2 mg L-karnityny, 12 mg inozytolu, 7,9 mg choliny, 2,5 µg biotyny. Wartość energetyczna 100 ml: 283 kJ (68 kcal). Osmolarność: 159 mOsmol/l, osmolalność 176 mOsmol/kg wody.
Reklama
Isomil - działanie
Dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia medycznego. Kompletna dieta bezmleczna, zawierająca białko sojowe przeznaczona do żywienia niemowląt od urodzenia.
Reklama
Isomil - wskazania
Postępowanie dietetyczne u niemowląt od urodzenia z alergią IgE-zależną lub nadwrażliwością na białka mleka krowiego, nietolerancją laktozy i/lub galaktozemią.
Reklama
Isomil - przeciwwskazania
Nie stosować pozajelitowo.
Reklama
Isomil - dawkowanie
Doustnie. Dawkowanie indywidualne, zgodnie z zapotrzebowaniem niemowlęcia w danym wieku.
Reklama
Isomil - uwagi
Dla niemowląt powyżej 6. mż. preparat powinien stanowić część zróżnicowanej diety.