Latopic - skład
1 kaps. zawiera: 1 mld liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego w następujących proporcjach: 50% Lactobacillus casei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900.
Reklama
Latopic - działanie
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Bakterie kwasu mlekowego mogą przyczyniać się do zwiększania szczelności bariery jelitowej, stymulować wydzielanie śluzu, wpływać korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej i immunologicznej w organizmie. Dzięki temu mogą korzystnie oddziaływać na przebieg atopowego zapalenia skóry.
Reklama
Latopic - wskazania
Postępowanie dietetyczne w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry (AZS) u niemowląt, dzieci i osób dorosłych.
Reklama
Latopic - ostrzeżenia
Stosować ostrożnie u niemowląt z ciężkim upośledzeniem odporności.
Reklama
Latopic - dawkowanie
Doustnie: 1 kaps. dziennie, przez co najmniej 3 miesiące. W przypadku niemowląt, dzieci i osób mających trudności z połykaniem kapsułki, można otworzyć kapsułkę, wysypać proszek i rozpuścić go w niewielkiej ilości letniego płynu (mleko matki, przegotowana woda o temperaturze pokojowej, preparat hipoalergiczny polecany przez lekarza). Preparat należy spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Reklama
Latopic - uwagi
Produkt bezglutenowy. Nie zawiera białka mleka i laktozy. Preparat jest niekompletnym środkiem spożywczym, nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt należy stosować pod nadzorem lekarza. Przechowywać w temp. 2-8st.C. Jeżeli preparat jest przechowywany poza lodówką w temp. do 25st.C, należy go spożyć w ciągu 2 tygodni.