Nestlé Resource Instant Protein - skład
100 g proszku do sporządzenia roztworu zawiera: 1,0 g tłuszczu (w tym <0,9 g nasyconych kwasów tłuszczowych), 0,5 g węglowodanów (w tym 0,5 g cukrów, <0,5 g laktozy), 0 g błonnika, 90 g białka, <0,1 g soli; składniki mineralne: <40 mg sodu, <40 mg potasu, 1400 mg wapnia, 740 mg fosforu. Wartość energetyczna 100 g proszku: 1576 kJ (371 kca)l.
Reklama
Nestlé Resource Instant Protein - działanie
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Preparat niekompletny pod względem odżywczym, oparty na rozpuszczalnych białkach o neutralnym smaku. Produkt bezglutenowy, nie zawiera puryn. Stosować pod kontrolą lekarza.
Reklama
Nestlé Resource Instant Protein - wskazania
Do postępowania dietetycznego u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko i (lub) zmniejszonym spożyciem białka.
Reklama
Nestlé Resource Instant Protein - przeciwwskazania
Nie stosować u dzieci poniżej 3. rż. Nie stosować pozajelitowo.
Reklama
Nestlé Resource Instant Protein - ostrzeżenia
Zawiera białka mleka i lecytynę sojową.
Reklama
Nestlé Resource Instant Protein - dawkowanie
Doustnie. Zgodnie z zaleceniem lekarza w zależności od sytuacji klinicznej i potrzeb żywieniowych pacjenta. 10-15 g proszku (2-3 łyżki stołowe) na 150 ml płynu lub 150 g potrawy.
Reklama
Nestlé Resource Instant Protein - uwagi
Preparat nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.